Israelieten in de laatste dagen


Israel zal door Ahayah worden herezen.”Toen zei hij tegen mij,” zoon van de mens, deze beenderen vertegenwoordigen het volk van Israël. Ze zeggen, “We zijn oude, droge botten  geworden – alle hoop is verdwenen.” Nu geven ze deze boodschap van de soevereine heer: O mijn volk, ik zal open uw graven van ballingschap en ertoe leiden dat u weer zal stijgen. Dan breng ik u terug naar het land van Israël. Wanneer dit gebeurt, O mijn volk, weet u dat ik de Here ben.” Ezechiël 37:11-1……………………..Israël wordt een natie in een enkele dag.God lang geleden voorspelde dat nadat hij zijn verstrooid volk uit de Naties haalde, hij ze als een natie in een enkele dag zou verklaren: “‘ wie ooit heeft gezien of gehoord van om het even wat zo vreemd als dit? Is een natie ooit geboren in een enkele dag? Heeft een land ooit tevoorschijn komen in een loutere moment? Maar door de tijd Jeruzalem de geboorte pijnen beginnen, de baby geboren zal worden; de natie zal tevoorschijn komen. Zou ik deze natie ooit te brengen tot het punt van geboorte en vervolgens niet afleveren bij het?’ vraagt de heer. ‘ Nee! Ik zou nooit voorkomen dat deze natie wedergeboorte,’ zegt uw God. ” Jesaja 66:8-9